Τύποι πολιτιστικών αντικειμένων   

To δίγλωσσο, ιεραρχικό λεξιλόγιο τύπων πολιτιστικων αντικειμένων που δημιουργησε το ΕΚΤ. Οι όροι διατηρούν συνδέσμους στο Θησαυρό για τις Τέχνες και την Αρχιτεκτονική (Art & Architecture Thesaurus) - AAT του Ιδρύματος Getty και στον σημασιολογικό θησαυρό DBpedia της Wikipedia. Το Λεξιλόγιο χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση και ομογενοποίηση του περιεχομένου που συσσωρεύεται στην Εθνική Υποδομή Συσσώρευσης Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr.

Κατηγορία
Έννοιες
Kλάση
skos:Concept
Πάροχος/Δημιουργός
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Κύρια γλώσσα
 
Άδεια χρήσης
Αναφορά Δημιουργού (CC BY 4.0)


RDF/XML   JSON-LD  

http://semantics.gr/authorities/ekt-item-types/Periodical

  • Περιοδικό 
  • Periodical 
  • Δημοσιεύσεις που εκδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα - αλλά όχι καθημερινά και που στοχεύουν στην πληροφόρηση ή ψυχαγωγία του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού. Περιέχουν άρθρα διαφορετικών συγγραφέων πάνω σε διάφορα θέματα, ενώ διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με την κυκλοφορία τους (εβδομαδιαία, μηνιαία κλπ.) και τη θεματολογία τους (Περιοδικά Ποικίλης Ύλης, Οικονομικά Περιοδικά, Περιοδικά Ιστορίας, Περιοδικά Μόδας, Περιοδικά υγείας, Αθλητικά Περιοδικά, κ.ά.) Επίσης, πέραν των παραδοσιακών έντυπων περιοδικών υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά Περιοδικά, που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. 
  • Publications issued at regular intervals, but not daily, containing articles on various subjects by different authors for the general reader. 
  • Περιοδικά 
  • Periodicals